Jette van der Meij was zwakke Laura Alberts beu in GTST

26 september 2015 15:35 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot RTL Late Night

Jette van der Meij zit al sinds de start van Goede Tijden Slechte Tijden in de serie. Toch had het weinig gescheeld of de soap had Laura Alberts ver voor haar 25 jarig jubileum moeten missen.

Jette deed deze opmerkelijke onthulling in RTL Late Night waar ze samen met collega Pip Pellens te gast was.

Jette wilde niet meer huilen

Terugblikkend op een kwart eeuw GTST gaf een openhartige Jette toe dat ze zo'n jaar of zeven geleden bijna uit de serie was gestapt omdat ze Laura's zwakke kanten beu was. Zeker in de eerste jaren was Laura Alberts een kwetsbare, bij vlagen labiele vrouw die om de kleinste dingen al in tranen uit kon barsten. Elke dag huilen op de set ging Van der Meij tegenstaan en dus gaf ze de producenten een ultimatum: "Op een gegeven moment heb ik gezegd: "Of je zorgt ervoor dat ik word opgenomen in een inrichting, dan ga ik de serie uit. Of je maakt Laura een sterker persoon.”.

Krachtig

De schrijvers namen Jette's kritiek ter harte en zorgden ervoor dat Laura een stuk steviger in haar schoenen kwam te staan. Jette geniet van haar nieuwe rol als krachtige vrouw, ook al staat ze de laatste tijd relatief op de achtergrond. Gevraagd naar haar mooiste herinnering aan 25 jaar soap, noemde ze onder meer de reis die ze met Wilbert Gieske naar Zuid-Amerika mocht maken om te zoeken naar hun vermiste soapzoon Arnie (Reinout Oerlemans).

Lesbische controverse

Laura heeft in haar tijd in Meerdijk voor heel wat spraakmakende verhaallijnen gezorgd. Ze trouwde meerdere malen, verloor al haar kinderen, werd ingelijfd bij een sekte en in 1996 had ze samen met actrice Truus te Selle de allereerste lesbische verhouding in een Nederlandse soap. Jette meende echter dat de controverse wel meeviel, omdat het publiek een liefdesrelatie tussen twee vrouwen eerder lijkt te accepteren dan twee mannen. Zo leverde volgens haar de verhaallijn rond de bruiloft van Lucas (Ferry Doedens) in een vorig seizoen veel meer ophef op. 

Op donderdag 1 oktober is een dubbele jubileumaflevering van GTST te zien. De 61-jarige Jette beloofde bij Humberto om zéker nog 25 jaar in de soap te blijven. 

Meer over