Oscars van de kindertelevisie

Jeugdserie Mijn Kleine Grote Broer genomineerd voor prestigieuze prijs

25 februari 2022 14:23 | tv-serie | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

De Nederlandse serie Mijn Kleine Grote Broer van KRO-NCRV kan zomaar eens een hele grote prijs in de wacht slepen. De jeugdserie is namelijk een van de finalisten van het Prix Jeunesse International Festival in München.

 

Het is niet zomaar een prijs want de Prix Jeunesse wordt ook wel de Oscars van de kindertelevisie genoemd.

Gebaseerd op leven van regisseur

Het verhaal Mijn Kleine Grote Broer is gebaseerd op het leven van regisseur Iris Hoogendoorn en gaat over de onzekere puber Fien die opgroeit met haar verstandelijk beperkte broer Luuk, gespeeld door Nick Golterman. Omdat veel aandacht van haar ouders naar Luuk gaat, heeft ze het daar best moeilijk mee.

Bijzondere samenwerking

Nick laat in een verklaring weten dat hij de samenwerking met regisseur Iris Hoogendoorn erg bijzonder vond. “Ze heeft dit meegemaakt als kind en ik vond het heel bijzonder met haar dit verhaal te vertellen. Het is zo anders dan hoe mensen met een verstandelijke beperking doorgaans in beeld worden gebracht. Dat we nu internationaal gaan hadden we alleen maar kunnen dromen.”

Uitreiking

Het is nog even wachten tot we weten of de serie de prijs in de wacht sleept. De Prix Jeunesse wordt namelijk pas begin juni uitgereikt. Verschillende internationale jeugdseries dingen mee om de prijs.

Mijn Grote Kleine Broer is elke zaterdag om 9:00 uur te zien op NPO3.

 

Meer over