Jim Carrey in serie Kidding

15 september 2017 11:23 | tv-serie | Door Televizier

© Capital Pictures

Jim Carrey keert terug op tv. Hij speelt de hoofdrol in de serie Kidding. 23 jaar geleden was Carrey voor het laatst te zien op het kleine scherm.

De serie van zender Showtime staat onder regie van Michel Gondry, met wie Carrey eerder samenwerkte voor de prachtige film Eternal Sunshine of the Spotless Mind. De voortekenen zijn dus goed.

Mr. Pickles

In Kidding speelt Jim Carrey Jeff, een man die miljoenen vergaarde als kindertelevisie-icoon Mr. Pickles. Maar dat imperium verkruimelt wanneer zijn gezin uit elkaar valt en Jeff ontdekt dat de wereld anders in elkaar zit dan hij altijd dacht.

Mentale gesteldheid

De timing van de comeback van Carrey is opmerkelijk. De laatste tijd zijn er nogal wat zorgen over de mentale gesteldheid van de acteur met het elastieke gezicht. Hij geeft opmerkelijke interviews waarin hij zegt niet Jim Carrey te zijn en legde zich de laatste tijd toe op een schildercarrière geïnspireerd op Jezus.

Depressie

In het verleden worstelde de acteur met depressies, maar volgens hem is er nu niks aan de hand. „Er is geen vleugje depressie in mijn leven te bekennen. Depressie is alleen aanwezig als je het leven niet accepteert zoals het is.”

Meer over