Katja Schuurman blij met 'fantastische rol' in serie Vlucht HS13

26 juli 2016 11:57 | tv-serie | Door Televizier

© Dilani Butink - KRO-NCRV

Katja Schuurman is laaiend enthousiast over de rol van zakenvrouw Liv, die ze speelt in de nieuwe thrillerserie Vlucht HS13. Het personage vliegt van de ene naar de andere emotie.

"Het is een ontzettend fantastische rol om te spelen", straalt Katja in RTL Boulevard. Haar personage in Vlucht HS13 denkt aanvankelijk dat ze haar man Simon verliest bij een vliegtuigcrash. "Dan blijkt hij toch niet op die vlucht te zitten, maar waar is hij dan wel? Het is behoorlijk wat drama, dus ik mag flink uitpakken."

Huiswerk

De opnames voor de verschillende afleveringen liepen behoorlijk door elkaar; soms was het lastig voor Katja om alles op een rijtje te houden. "Dus ik heb heel braaf overzichten zitten maken. Je moet steeds terugkijken: waar zitten we in het verhaal? Wat is er nu gebeurd? Heb ik nou een relatie met hem of is het net uit? Dat soort huiswerk moet ik goed doen van tevoren."

Zweten

Een deel van Vlucht HS13 werd opgenomen in de woestijn. "Ik ben daar niet geweest," aldus Katja, "maar een deel van mijn collega’s mocht echt met 50 graden filmen. Zwetend stonden ze daar te draaien." Die collega's zijn onder meer Daniël Boissevain, die Livs man Simon speelt, en Jeroen Spitzenberger, die in de huid kruipt van Simons broer Haye.

Rijk

De opnames op locatie voegen volgens Katja een extra dimensie toe aan de serie, die gebaseerd is op de Turkse tv-hit The End"Het is echt te gek om op zo’n plek te draaien. Het maakt de serie zo rijk."

Vlucht HS13 is vanaf 4 september te zien op NPO 3.

Meer over