Kijkers boos op RTL 4 na verhuizing Zwarte Tulp

1 Maart 2017 21:56 | tv-serie | Door Televizier

© Govert de Roos / RTL

Het besluit van RTL 4 om Zwarte tulp plotseling van de woensdagavond af te halen, schiet bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. De zender biedt excuses aan voor de verwarring.

Het tweede seizoen van Zwarte tulp was tot en met vorige week elke woensdag om 21.30 uur te zien op RTL 4, maar de serie trok op dat tijdslot niet genoeg kijkers. Iets meer dan een half miljoen mensen volgden de avonturen van de rivaliserende families in de Bollenstreek nog - en dat was te weinig voor primetime RTL 4.

Zaterdagnacht

Daarom is Zwarte tulp 2 vanaf aflevering 9 te zien op de donderdagavond van RTL 8 (22.30 uur) en de zaterdagnacht van RTL 4 (0.25 uur). Kijkers zijn woedend over deze plotselinge verhuizing.

De alternatieve tijdstippen later op de avond kunnen de seriefans absoluut niet bekoren. Vooral de uitzending op RTL 4 na middernacht wekt verbazing.

Dubbeltje op zijn kant

In plaats van Zwarte tulp zond RTL 4 woensdagavond het John Williams-programma Dubbeltje op zijn kant uit. Dat het hier geen nieuwe aflevering maar een herhaling betrof, maakte de kijkers nog bozer.

Excuses

RTL 4 biedt op Twitter zijn excuses aan voor de verwarring. De zender benadrukt nog eens dat de serie niet van de tv is verdwenen.

Overigens is het tweede seizoen van Zwarte tulp al in zijn geheel te zien op RTL's betaalde streamingdienst Videoland.

Lees ook:
Ook de serie Weemoedt werd onlangs naar de late avond verhuisd 

Meer over