Kijktip: De start van het vierde seizoen Devious Maids

20 Juni 2016 11:25 | tv-serie | Door Televizier

© ABC Studios

Zoals de titel al doet vermoeden, zijn de vijf hoofdrolspelers van Devious Maids bepaald geen onderdanige poetsvrouwen. De latina-dienstmeisjes werken in Beverly Hills voor de rijken der aarde, maar houden er ondertussen een geheel eigen agenda op na.

Explosie

In de eerste aflevering van het vierde seizoen is te zien dat niks meer hetzelfde is na de explosie in de villa van de familie Powell. Zou Adrian Powell de explosie hebben overleefd? En zou dat zijn ega Evelyn, die van hem wilde scheiden, iets kunnen schelen?

Eva Longoria

Opvallend aan deze eerste aflevering is dat actrice Eva Longoria, bekend van Desperate housewives en bedenker van Devious maids, zichzelf speelt in een gastrol. Maar lang niet iedereen zit te wachten op de latina en haar vurige temperament.

Latijns-Amerikaans

Devious Maids is gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse serie Ellas son... la alegría del hogar ('De zonnetjes in huis') gecombineerd met een snufje Desperate housewivesToen de serie ten einde kwam, vond Longoria het hoog tijd voor meer Latijns-Amerikaanse vrouwen op tv.

Kritiek

Daarom bedacht ze Devious maids. "Ik wilde laten zien dat je niet Gwyneth Paltrow hoeft te zijn of uit Hollywood hoeft te komen om het te maken." Toch kreeg Longoria veel kritiek omdat ze met de serie juist vooroordelen zou bevestigen.

Overwinning

Zelf zegt ze daarover: "Stereotypen worden bedacht en gebruikt door mensen die erin geloven. Ik kies er juist voor om dat niet te doen. Het feit dat we met deze serie op tv zijn, is al een overwinning."

Meer over