Kijktip: De start van Neerlands nieuwste soap Nieuwe Tijden

30 juni 2016 15:35 | tv-serie | Door Televizier

© William Rutten

Afgelopen vrijdag was de spannende cliffhanger van GTST. De komende acht weken geniet de cast van de populaire soap van een welverdiende vakantie, maar er komt een nieuwe reeks voor in de plaats.

Van Meerdijk naar Utrecht

Die heeft zijdelings met GTST van doen, want een aantal bekenden uit Meerdijk neemt hun intrek in een studentenhuis in Utrecht waar zij hun dromen najagen, feest vieren en lief en leed delen. We zagen de afgelopen week in GTST al dat het verliefde stel Amy Kortenaer (Holly Brood) en Sil Selmhorst (Soy Kroon) op kamers wilden.

Oude bekende

Nu vinden de tortelduifjes hun nieuwe plek in het studentenhuis. Daar lopen ze ook oud-Meerdijker en neef van Amy, Lucas Sanders (Ferry Doedens), tegen het lijf. Verder zijn er rollen voor onder anderen musicalsterren Vajèn van den Bosch en Wouter Zweers.

Van RTL naar Videoland

De eerste veertig afleveringen van Nieuwe tijden zijn op het tijdstip van GTST te zien, waarna de reeks eind augustus doorgaat op het online platform Videoland. Het is een slimme zet van de makers om de nieuwe serie via kijkcijferkanon GTST te introduceren bij het publiek.

Holly 

"Omdat Amy en Sil vanuit GTST letterlijk naar Nieuwe tijden verhuizen, neem ik de kijker als het ware aan de hand mee naar onze gloednieuwe plek," vertelde Holly Mae Brood onlangs in RTL Boulevard. Eind april maakte ze als Amy Kortenaer haar opwachting in Goede tijden. Ze kan nog niet zeggen of ze terugkeert in de populaire soap.

Meer over