Kijktip: De start van seizoen acht van de Britse detective Lewis

12 mei 2016 15:13 | tv-serie | Door Televizier

Lewis (Kevin Whately) ging aan het eind van het zevende seizoen met pensioen, maar de speurder kan zijn draai maar niet vinden. Als zijn vroegere baas een beroep op hem doet om het team uit de brand te helpen, hapt hij dan ook meteen toe.

Weer aan de bak

Hij staat zijn oude maat Hathaway bij en diens nieuwe partner Lizzie Maddox, bij het onderzoek naar een brandstichting op het erf van een neurochirurg. Even later wordt die dood aangetroffen.

Bloedhekel

En dan blijkt dat er nogal wat mensen een bloedhekel aan hem hadden. Een van de redenen is een medische misser die hij op zijn geweten heeft, die ervoor zorgde dat een patiënt is veranderd in een kasplantje.

Heibel

En dan zijn er ook nog de nodige liefdesperikelen die meespelen, want de vrouw van de arts had een geheime relatie met een van zijn jonge collega's. 

Whately

Kevin Whately speelt de rol van Lewis al zo'n beetje zijn hele professionele leven. Aanvankelijk begon zijn personage als het volkse hulpje van Morse (John Thaw) in de naar de cultureel onderlegde speurder vernoemde dramaserie.

Lewis maakt comeback

Na het overlijden van de speurder kwam deze serie in 2000 ten einde. Maar Lewis kwam terug, in 2006. Ditmaal was hij de hoofdspeurder en kreeg hij een jong hulpje, in de persoon van James Hathaway.

Ook van Lewis zijn er al weer 9 seizoenen opgenomen. Het negende is overigens het laatste.

Meer over