Kijktip: Detectivenacht: De nacht van de speurders

2 juni 2016 12:03 | tv-serie | Door Televizier

© Mark Bourdillon/KRO-NCRV

Goed uitgeslapen, detectiveliefhebbers? Het zal nodig zijn, want bijna tot zonsopgang zendt NPO1 nieuwe afleveringen uit van befaamde politieseries. Voorafgaand aan deze traditionele Detectivenacht selecteren kijkers zelf hun favoriet via de website npo.nl/detectives.

Midsomer Murders vs Lewis

In totaal zijn er vier uitzendingen, te beginnen met een keuze tussen twee klassiekers. Wordt het plattelandsspeurwerk in Midsomer murders of een nieuwe zaak voor pensionado Lewis

Britse detectives

Bij laatstgenoemde gaat het om de eerste aflevering van het negende seizoen, die ook nog in de detectivemaand te zien zal zijn. De nacht wordt niet enkel gevuld met Brits politiewerk. 

Moorden

Er zijn ook moordzaken in Zweden (Fjällbacka Murders of Beck) en Frankrijk of zelfs de Caraïben (Candice Renoir of Death in paradise). Wie van het betere politiewerk houdt, zit al jaren goed bij de KRO(-NCRV). De omroep kent een lange traditie in het genre en startte in 1990 met het uitzenden van Inspector Morse.

Detectivemaand

Inmiddels is ook de detectivemaand niet meer weg te denken. Deze is eens in de twee jaar een enorme uitkomst voor voetbalhaters, die op NPO 1 worden doodgegooid met de eeuwig rollende bal.

Geen voetbal

Gedurende EK's en WK's plaatst de omroep de series recht tegenover de wedstrijden. Zo ook dit jaar. Terwijl er vanaf vrijdag 10 juni wordt gebald in Frankrijk, begint op NPO2 de eerste aflevering van Foyle's war, seizoen 9. Daarna is er bijna dagelijks een detective.

Meer over