Kijktip: Geliefde docente vermoord in Bones

23 juni 2016 16:24 | tv-serie | Door Televizier

© Carin Baer/FOX

In een gesloten boekenwinkel wordt het lijk gevonden van een jonge vrouw. Als Dr. Jack Hodgins (T.J. Thyne) het lichaam onderzoekt vindt hij spinnenwebben, waaruit hij concludeert dat het stoffelijk overschot er al zeven dagen ligt.

Zeer geliefd

Het slachtoffer in Bones blijkt de 22-jarige Mia Ferrara te zijn, een docente aan een school in een achterbuurt van Washington. Ze was een geliefde lerares op de school waar ze werkte. Wie zou haar willen vermoorden?

Lekker twitteren

Temperance 'Bones' Brennan (Emily Deschanel) en Booth (David Boreanaz) ondervragen leerlingen, collega's, de schooldirecteur en Mia's vriend. Tegelijkertijd begint Bones, die weinig weet van internet en sociale media, een twitteraccount. Ze heeft hier en daar wel wat hulp nodig van haar stagiair. 

Brennans twitterberichten zijn voor de Amerikaanse kijkers ook echt 'live' te zien geweest toen deze aflevering daar werd uitgezonden. Tijdens het oplossen van de moord stuurde Brennan berichtjes op het sociale medium over haar gedachten en het onderzoek. Deze werden door honderden mensen doorgestuurd naar elkaar.

Live tweets

Het account @DrBrennan bestaat ook nu nog, maar wordt niet meer heel actief gebruikt. Soms stuurt Brennan maandenlang geen berichten, maar heeft ze een goede reden voor, zoals ze zelf tweet in december: 'Sorry voor mijn "twitter-pauze". Soms is het oplossen van moorden belangrijker dan sociale media.'

Meer over