Kijktip: Het derde en laatste seizoen van Overspel begint

10 september 2015 10:30 | tv-serie | Door Televizier

© Vara

Eerst maar het slechte nieuws: dit wordt het laatste seizoen van dramaserie Overspel. Het goede nieuws: het wordt heel spannend.

De hoofdpersonen van Overspel kregen nogal wat op hun bordje de afgelopen jaren. Ze werden neergeschoten (Sylvia Hoeks), ontvoerd (Fedja van Huêt) of draaiden de gevangenis in (Kees Prins). Maar het kan ook te gek worden, dacht schrijver Frank Ketelaar. Hoeveel kan een mens meemaken, voordat het ongeloofwaardig wordt voor de kijker?

Homeland

Volgens Ketelaar zijn er genoeg goede series die de fout hebben gemaakt te lang door te gaan. Dat wil hij voorkomen met Overspel. „Ik was enorm fan van Homeland. Het eerste seizoen was meesterlijk, omdat het gegeven van een soldaat die na een gevangenschap in Afghanistan terug kwam in Amerika zo goed was. Daarna werd het minder en werd de serie uitgemolken. Ik neem de personages in Overspel heel erg serieus. Het zijn mensen van wie je gaat houden, die je heel erg gelooft. En dat wil ik graag zo houden.”

Laffe ontvoering

Toch komen de personages in dit derde en laatste seizoen van Overspel er zeker niet zonder kleerscheuren vanaf. Volgens Frank Ketelaar haalt lang niet iedereen de eindstreep. Wie ons ontvallen, blijft nog even afwachten. De beginsituatie is in elk geval als volgt: Huub Couwenberg (Kees Prins) zit in de gevangenis voor chantage van een wethouder. Maar hij is niet veroordeeld voor de laffe ontvoering van zijn voormalige schoonzoon en advocaat Willem Steenhouwer (Fedja van Huêt). Dit onrecht vreet aan Willem, terwijl hij probeert een gewoon leven op te bouwen met zijn geliefde Iris (Sylvia Hoeks, foto).

Mysterieuze Anna

Hij krijgt nog een kans op wraak wanneer de mysterieuze advocate Anna (Thekla Reuten) zich meldt, die een cliënt vertegenwoordigt die ook nog een appeltje te schillen heeft met Couwenberg. Ondertussen is de familie Couwenberg in rep en roer omdat zoon Björn wil trouwen met een hoertje van wie hij denkt dat ze echt verliefd op hem is, maar die toch vooral op zijn geld uit is. Pepijn van Erkel (Ramsey Nasr), de ex van Iris, wordt intussen door Couwenberg ingehuurd als adviseur. Dat kan alleen maar slecht aflopen...

Een opvolger van Overspel

We eindigen met heel goed nieuws. Frank Ketelaar, die behalve voor Overspel ook verantwoordelijk is voor onder andere Vuurzee, De prooi en Bij ons in de Jordaan, heeft nog meer moois in petto: „Heel voorzichtig denk en werk ik alweer aan een opvolger voor Overspel. Maar dan wel iets slimmer bedacht, zodat de serie eventueel meer seizoenen mee kan.”

Overspel 20.30 ? NPO 1

Meer over