Kijktip: Mr Selfridge

4 april 2015 10:00 | tv-serie | Door Televizier

© ITV - NCRV

Ondanks het feit dat de laatste serie van Mr Selfridge geen kijkcijferknaller was, komt er toch een derde reeks. Henry Selfridge dreigt daarin nog meer te verliezen.

Dit derde seizoen van het kostuumdrama Mr Selfridge speelt zich af in 1919. De Eerste Wereldoorlog is voorbij en Harry (Jeremy Piven) heeft het moeilijk. Zijn vrouw Rose is net overleden; hij begraaft haar in deze aflevering.

Warenhuis

De flamboyante ondernemer staat er alleen voor en maakt kostbare zakelijke missers. Zijn warenhuisimperium is verzwakt en dat maakt hem kwetsbaar voor zijn oude vijand Lord Loxley (Aidan McArdle). Gelukkig dient zich in deze eerste aflevering ook een vrolijke gebeurtenis aan.

Bruiloft

Harry’s oudste dochter Rosalie (Poppy Lee Friar) gaat trouwen met een vooraanstaande Russische piloot. Romantiek hangt ook in de lucht voor Harry’s assistente Agnes (Aisling Loftus). Haar Franse vriend Henri is ongeschonden teruggekeerd uit de oorlog. 

Pride And Prejudice

Mr Selfridge is gebaseerd op het boek Shopping, seduction and Mr Selfridge van Lindy Woodhead. Hierin beschrijft de auteur het levensverhaal van Harry Gordon Selfridge (1856-1947). Andrew Davies, bekend van andere kostuumdrama’s als Pride And Prejudice en Sense And Sensibility, verfilmde de biografie.

Kijkcijfers

Het tweede seizoen van Mr Selfridge trok vorig jaar zomer in Nederland gemiddeld zo’n 300.000 kijkers per week. Hoewel dit bij lange niet zo veel is als wat bijvoorbeeld Downton Abbey haalt, waren de kijkcijfers voor de NCRV hoog genoeg om dit derde seizoen aan te kopen.

Mr Selfridge is zaterdagavond om 20.20 uur te zien op NPO 2.

Lees ook:
Downton Abbey stopt na seizoen 6.

Meer over