Kijktip: Schrijver weet wel erg veel van moord in Taggart

20 Mei 2016 14:23 | tv-serie | Door Televizier

Drie jaar geleden werd het lichaam van Jimmy Melville drijvend in een rivier gevonden. Wanneer thrillerschrijver Mark Joffe in zijn nieuwste boek een moord beschrijft die bijna identiek is aan de moord op Melville, gaat er bij Burke een belletje rinkelen.

Dader

De schrijver had een affaire met Anne Scoular, die hem verliet voor Melville. Het perfecte motief? Ross, Reid en hun collega's gaan op zoek naar bewijs om Joffe aan de moord te linken.

Blythe Duff

De Schotse actrice Blythe Duff speelde in Taggart vanaf het zesde seizoen in 1990 tot het einde van de serie, in 2010. Ze werd hiermee het langstzittende lid van de cast van de serieHaar personage Jackie Reid maakte in die periode een aantal promoties door: Van agent, tot brigadier en uiteindelijk inspecteur. 

Afscheid personages

Taggart is de langst lopende Schotse politieserie ooit. Er werden tussen 1983 en 2010 maar liefst 109 afleveringen gemaakt. De serie kende in al die tijd nogal wat veranderingen qua personages. De grootste op dat gebied vond plaats in 1994. Acteur Mark McManus (hoofdpersoon Jim Taggart) overleed in dat jaar als gevolg van overmatig drankgebruik.

Hoofdrol

De serie was zo'n groot succes dat de makers zich daardoor niet lieten weerhouden. Taggarts rechterhand Mike Jardine (James MacPherson) nam na het overlijden van zijn collega het stokje van hem over en werd het belangrijkste personage.

Meer over