Kijktip: seizoen 2 van Celblok H

Heftig. Anders kunnen we het einde van het eerste seizoen van Celblok H niet noemen. Suus doodde Lex. Hoe moet het nu verder met de kapster in de vrouwengevangenis?

Ik vind het zó gezellig om weer in de gevangenis te zijn.’ Deze ongebruikelijke uitspraak komt van Eva van de Wijdeven, actrice in de dramaserie Celblok H.

Voor het tweede seizoen kruipt ze weer in de huid van Freddy, die voortdurend in de clinch ligt met haar medegevangenen Suus (Isa Hoes, foto), Dorien (Imanuelle Grives) en Lies (Christine van Stralen). „We beulen elkaar de hele dag af, maar we hebben het wel leuk met elkaar. We zijn vriendinnen geworden.” Dat geldt niet voor hun personages. Het vorige seizoen eindigde toen Suus Lex doodde met een balpen, omdat die Suus’ dochter Noortje had laten vermoorden.

Persoonsverandering

In deze aflevering van Celblok H mag Suus weer uit de isoleercel en komt ze terug op de afdeling bij Freddy. Tussen hen ontstaat direct een machtsstrijd. „We gaan zien wat de gebeurtenissen van het eerste seizoen met Suus doen”, licht Eva een tipje van de sluier op over deze nieuwe reeks. „Ze heeft haar dochter verloren en Lex vermoord. In de eerste aflevering wordt al duidelijk hoe haar dat als persoon verandert.”

Mannen in de cel

Ook voor Freddy zal het nodige veranderen in Celblok H. „Omdat Suus Lex heeft gedood, schiet zij bij de gevangenen in rang omhoog. Daardoor komt de positie van Freddy in het nauw.” Naast de vaste cast verschijnen enkele nieuwe gezichten, onder wie die van de nieuwe directrice Agnes Brinkhorst (Barbara ­Pouwels). Ook komt er een groep mannen bij.

De moord op Lex betekende het einde van de gevangeniscarrière van Inge Iepenburg in Celblok H.

Celblok H om 20.35 op SBS 6

Meer over: