Kijktip: Slachtoffer op de jachtvelden in detective Vera

16 juni 2016 15:19 | tv-serie | Door Televizier

© KRO-NCRV

Twee tieners ontdekken een lijk op de heide van Noord-Engeland. Het politieteam van Vera vindt even verderop een uitgebrande vrachtwagen met een dood hert erin. Was het slachtoffer een stroper?

Afrekening?

Het blijkt te gaan om ene Shane Thurgood. Eén schot werd hem fataal. Rechercheur Ashworth (David Leon) denkt aan een afrekening in het stropersmilieu. Zijn baas Vera (Brenda Blethyn) wil echter geen overhaaste conclusies trekken. Thurgood was onlangs opnieuw in Northumberland komen wonen. Heeft zijn dood iets te maken met die terugkeer naar het platteland? 

Adembenemend landschap

Deze aflevering werd opgenomen in het nationaal park rond de Muur van Hadrianus. "Het was ongelofelijk om daar te mogen filmen. Het landschap is absoluut adembenemend," aldus hoofdrolspeelster Blethyn.

Hoofdrolspeelster Vera

Vera is een Britse detectiveserie die draait om hoofdinspecteur Vera Stanhope (Brenda Blethyn). Het titelpersonage is geen gemakkelijk mens: ze is geobsedeerd door haar werk, behoorlijk recht voor zijn raap en heeft een vilein gevoel voor humor.

Joe

Aan de jonge agent Joe Ashworth de taak om met haar nukken om te gaan en dan ook nog even de nodige moordzaken op te lossen. De serie speelt zich af in Northumberland in Noord-Engeland en is gebaseerd op de boeken van Ann Cleeves.

Meer over