Koffietijd Goes Down Under: themaweek over de vagina

15 april 2016 10:04 | tv-serie | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Koffietijd Goes Down Under. Nee, Loretta Schrijver, Pernille La Lau en Quinty Trustfull gaan niet naar Australië. Ze voeren de hele week 'intieme gesprekken' over het vrouwelijk geslachtsdeel. 

Koffietijd Goes Down Under ligt niet bepaald in lijn van de voorgaande themaweken. Lorette vertelt waarom dit onderwerp toch is gekozen: "We zijn per slot van rekening een vrouwenprogramma. De volgende themaweek weer in het rijtje styling, lente, slapen of gezondheid."

Hoe praat je erover?

De presentatrice brandt van nieuwsgierigheid, al voelen ook de dames zelf wel 'enige gêne' bij het onderwerp. "Hoe praat je er met je vriendinnen over en doe je dat besmuikt of niet? En met de kinderen? In gesprekken op de redactie merkte ik al dat er tussen de generaties vrouwen behoorlijk verschillend wordt gedacht over het onderwerp."

Uiteenlopende gasten

Er komen de hele week verschillende gasten langs. Op maandag zijn Marga van Praag, die meewerkt aan de theatervoorstelling De Vagina Monologen, en Martine Sandifort, alias de brutale Dokter Corrie, te gast. Ook Bobbi Eden is verderop in de week van de partij. De hoogblonde, zwangere pornoster belicht het onderwerp van een seksuele kant.

Mannelijk perspectief

Maar er komen niet alleen vrouwen langs. Ook Jan Heemskerk schuift aan voor een kop koffie en een goed gesprek. De voormalig hoofdredacteur van de Nederlandse Playboy zal 'het onderwerp vanuit het mannelijk perspectief duiden.'


Meer over