Krijgt The Sopranos een vervolg?

19 juni 2017 16:52 | tv-serie | Door Televizier

© HBO

The Sopranos-bedenker David Chase wilde in 2016 hooguit een film van de succesvolle HBO-serie maken. Nu is hij zeer plotseling van mening veranderd. Is er een nieuwe serie in de maak?

The Sopranos behoort volgens kenners tot een van de beste series ooit gemaakt. Het verhaal over maffiabaas Tony Soprano (James Gandolfini) kwam na zes seizoenen in 2007 ten einde. Dit tot grote teleurstelling van fans, die al snel hoopten op een vervolg. Tien jaar later lijkt die er te komen in de vorm van een prequel.

Prequel

The Sopranos-bedenker David Chase zei vorig jaar nog dat hij niets ziet in een vervolg. Alleen een film was in zijn ogen mogelijk. Nu komt hij daar tijdens een interview met Entertainment Weekly plots op terug. Door het overlijden van Gandolfini in 2013 ziet hij een revival of reboot niet zitten. “Maar ik zou misschien wel een prequel kunnen zien gebeuren”, zegt hij.

HBO

Een dergelijke opmerking had in het verleden geen waarde, aangezien HBO zich niet waagde aan prequels. Tot de streamingdienst onlangs bekendmaakte dat er vijf prequels van Game of Thrones in de maak zijn. Wanneer je deze plotselinge strategiewisseling van HBO samenvoegt met de opmerking van Chase, dan lijkt een vervolg op The Sopranos zeker niet uitgesloten.

Meer over