KRO Detectives: dubbele moord op zondagavond

13 juli 2014 16:30 | tv-serie | Door Televizier

© Lumiere

Twee thrillerachtige Scandinavische detectiveseries houden op zondagavond bij de KRO de spanning erin: Fjällbacka Murders (nieuw) en Dicte.

In de nieuwe Zweedse serie Fjällbacka Murders staan Patrik Hedström (Richard Ulfsäter) en zijn vrouw Erica (Claudia Galli) centraal. Vlak nadat Erica’s ouders zijn omgekomen, staat er een man op de stoep die zegt dat hij haar halfbroer is. Erica wil niets met hem te maken hebben en werkt hem de deur uit. 

Vermoord

Een paar maanden later hoort ze dat hij is vermoord. Nieuwsgierig geworden naar het verhaal van de man, snuffelt ze in haar moeders spullen. Zij blijkt veel voor haar verborgen te hebben gehouden. Erica stuit op een obscure oorlogsverzameling en boeken vol foto’s van mensen die ze nooit heeft gezien. 

Fjällbacka Murders

De serie is gebaseerd op de verhalen van Camilla Läckberg, een van de succesvolste schrijfsters van Zweden, en speelt in haar geboorteplaats Fjällbacka.

Dicte

Persoonlijk leed voor misdaadjournaliste Dicte Svendsen in deze aflevering van de Deense serie. Haar zoon wordt verdacht van de moord op een vrouw. Ze weet zeker dat hij onschuldig is en probeert te bewijzen dat de politie op de verkeerde man jaagt. Een zware dobber, want er worden vingerafdrukken van hem gevonden op de plaats van het misdrijf. Een motief lijkt hij ook te hebben. 

Geloof

Maar Dicte blijft geloven in haar zoon. De bomaanslag waarbij de vrouw om het leven kwam, was volgens haar gericht op een politica die ze vlak daarvoor had geïnterviewd. Kan ze inspecteur John Wagner daarvan overtuigen?

Dicte stuitte eerder nog op een naakte man met een zak over zijn hoofd.

Meer over