KRO herhaalt Penoza vanaf het begin, in afwachting van seizoen 4

10 augustus 2015 11:45 | tv-serie | Door Televizier

© KRO

In de aanloop naar de vierde reeks Penoza herhaalt de KRO de misdaadserie vanaf seizoen 1. Hoe begon het ook alweer met onderwereldkoningin Carmen van Walraven?

Op 13 september start het vierde seizoen van de razend populaire misdaadserie Penoza. Voor wie de eerste drie delen niet heeft gezien of het geheugen nog even wil opfrissen, zendt de KRO de komende weken herhalingen uit van die reeksen: twee afleveringen per avond.

Carmen van Walraven

Penoza draait om Carmen van Walraven (Monic Hendrickx). Als dochter van een Amsterdamse drugsbaron kent ze het criminele wereldje beter dan haar lief is. Daarom heeft ze voor haar drie kinderen een andere toekomst in gedachten. Maar dan komt ze er in deze eerste aflevering achter dat haar man Frans (Thomas Acda) een aanzienlijk aandeel heeft in een drugsimperium. Als haar jongste zoon Boris ook nog een klasgenootje bedreigt met het pistool van zijn vader, eist Carmen dat Frans stopt met zijn criminele activiteiten.

Amerikaanse remake

Al vanaf het eerste seizoen is Penoza een kijkcijferhit op NPO 3. De serie en de acteurs hebben door de jaren heen al vele prijzen gewonnen. Het is dus niet verwonderlijk dat er in verschillende landen een remake van Penoza is gemaakt. Die was echter niet overal even succesvol. In de VS werd de serie, die daar Red Widow heette, al na één seizoen van de buis gehaald. "In Amerika was het ook te glad," zegt hoofdrolspeelster Monic Hendrickx. "De kracht van de serie is juist de rauwheid, dat realistische. Ik vond het trouwens ook raar een ander in de rol van Carmen te zien." 

Penoza is vanaf maandag elke werkdag om 22.25 uur te zien op NPO 3. Iedere avond zijn er twee afleveringen te zien.

Lees ook:
Penoza seizoen 4 wordt duisterder dan ooit

Meer over