KRO overweegt vervolg hitserie Penoza

28 november 2013 12:25 | tv-serie | Door Televizier

Over enkele dagen is de waanzinnig spannende finale van het derde seizoen van Penoza. De makers van de Nederlandse misdaadserie denken na over een vervolg.

Volgens producent Alain de Levita zijn er zeker gesprekken over of er nog een vierde seizoen komt. "Er wordt over gepraat bevestigt De Levita. "En we hebben een paar goede ideeën liggen. Maar zo´n besluit is helaas van meer factoren afhankelijk."

Meerdere eindes

Hoe dan ook laat de finale van Penoza op zondag 1 december iedereen nog in spanning. Zelfs voor de acteurs is het nog een verassing hoe het seizoen eindigt. "We hebben meerdere eindes gedraaid, dus het is zondag voor iedereen een verrassing hoe het verhaal eindigt. Het wordt sowieso bloedspannend" verklapt de producent.

Monic Hendrickx

Of de serie goed eindigt voor hoofdpersonage Carmen van Walraven is zelfs vertolkster Monic Hendrickx nog onbekend. "Zij was natuurlijk bij alle opnames aanwezig. Maar zelfs in de montage kan er nog heel veel veranderen aan een scene, zodat het een totaal verschillende uitkomst krijgt”, aldus de Levita.

Penoza

Penoza is een Nederlandse misdaadserie die sinds 12 september 2010 wordt uitgezonden door de KRO op Nederland 3. De dramareeks is een grote hit met gemiddeld 800.000 kijkers en heeft al vele prijzen gewonnen.  Zo nam hoofdrolspeelster Monic Hendrickx onder andere een Beeld en Geluid Award en een Gouden Kalf in ontvangst voor beste actrice. Ook won de serie prijzen voor het beste scenario en het beste Nederlandse televisiedrama.

Meer over