Laatste aflevering Flikken Maastricht: Wie is er te vertrouwen?

16 Mei 2014 11:18 | tv-serie | Door Televizier

Hè, gelukkig: Wolfs en Eva zijn weer samen. Maar wie zat er achter Wolfs’ kidnapping? Het politieduo zoekt het in de seizoensfinale uit.

Wolfs (Victor Reinier) heeft zijn ontvoering overleefd. Zijn ­kidnapper blijkt een beruchte maffiamoordenaar te zijn, die samenwerkt met Nederlandse ex-commando’s. Genoeg ingrediënten voor een spetterend slot van Flikken Maastricht.

Is Bols het lek?

En de zaak wordt nog spannender als ook officier van justitie Jens Bols (Martijn Nieuwerf) een hoofdrol opeist. Omdat hij ­cruciale informatie heeft ­achtergehouden voor Eva (Angela Schijf), begint Wolfs te twijfelen aan zijn betrouwbaarheid. Is hij misschien het lek binnen het politieapparaat? Als ze hem besluiten te volgen, blijkt Bols inderdaad bezig te zijn met een geheimzinnige operatie. Wolfs en Eva hebben het met eigen ogen gezien, maar kunnen niet veel met de informatie. Want wie zal hun beschuldiging tegen een hoge ome van justitie geloven?

Even wachten

De makers van Flikken ­Maastricht kunnen terugkijken op opnieuw een uiterst succesvol seizoen. Hoewel de kijkcijfers halverwege deze achtste reeks een beetje inzakten, stemden toch elke week rond de 2 miljoen kijkers af op de populaire politieserie van eigen bodem. Voor de schare trouwe fans is het nu even slikken. De opnamen van het negende ­seizoen zijn al in februari begonnen, maar Flikken Maastricht keert pas in 2015 terug op de buis. De komende weken ­moeten we het doen met herhalingen uit het vijfde seizoen.

Flikken Maastricht wordt uitgezonden op vrijdag 16 mei om 20:30 uur op Nederland 1.

Meer over