Laatste keer Buch in de Bajes

Vanavond is de laatste aflevering van Buch in de Bajes: De Zwaarst Bewaakte Gevangenis van Nederland te zien. Het programma krijgt een extra lading nu bekend is geworden dat Menno Buch is overleden.

Menno Buch overleed dinsdag aan de gevolgen van kanker. De ondernemer werd bekend door verschillende programma’s, waaronder Buch in de Bajes. Voor deze reportages bezocht Menno Buch de zwaarbewaakte penitentiaire instelling Vught. 

Draaideurcriminelen

In uitzending van vanavond (herhaling) ontmoet hij veelplegers op de Instelling voor stelselmatige daders (ISD). In Vught zitten 48 van zulke ‘draaideurcriminelen’. De rechter mag een veelpleger twee jaar vastzetten, ongeacht het vergrijp.

Drugs

Menno Buch ontdekt dat een deel van deze criminelen na vrijlating expres weer de fout ingaat, omdat ze wanhopig op zoek zijn naar hulp. Die krijgen ze in de ISD. Een derde komt op het rechte pad, de rest is vroeg of laat weer terug op de afdeling. Een groot probleem bij veelplegers is drugs. Zo’n 98 procent van hen is verslaafd.

Dood

Deze bijzondere aflevering zal door veel BN'ers met een brok in de keel worden bekeken. Via Twitter bewezen zij alvast een laatste eer aan de programmamaker.

Meer over:

Reageren