Laatste Mad Men seizoen in twee delen geknipt

18 september 2013 14:12 | tv-serie | Door Televizier

De populaire serie Mad Men krijgt een 'extra' seizoen. Het zevende en tevens laatste seizoen van de serie wordt in tweeën gesplitst door zender AMC.

De Amerikaanse zender AMC heeft bekendgemaakt dat het laatste seizoen van Mad Men in tweeën wordt geknipt. Op deze manier kan het einde van de serie nog een jaartje worden uitgesteld.

Zeven afleveringen

Normaal gesproken telt een seizoen van Mad Men 13 afleveringen. Voor het zevende seizoen doet AMC er daar één extra bij. De eerste zeven afleveringen verschijnen in de lente van 2014. De kijker moet in 2015 definitief afscheid nemen van de serie, dan worden de laatste zeven afleveringen uitgezonden.

Mad Men

De serie Mad Men speelt zich af in de jaren '60 op een reclamebureau in New York. De focus van de serie ligt op hoofdpersoon Don Draper, gespeeld door Jon Hamm. De serie ontving de afgelopen jaren vier Emmy's, ook dit jaar is Mad Men genomineerd voor vier Emmy's.

Bedenker van de serie Matthew Weiner ziet door splitsing kansen om een complexer verhaal te vertellen, "dat langer in het hoofd van ons publiek blijft zitten."

Breaking Bad

Dit is niet de eerste keer dat AMC het kunstje uithaalt: met het vijfde en laatste seizoen van Breaking Bad werd hetzelfde gedaan. Met de actie hoopt de zender meer media-aandacht en kijkcijfers te trekken.

The Walking Dead

Dat is hard nodig want het gaat de laatste tijd niet zo goed met de Amerikaanse zender. Met het einde van Breaking Bad en Mad Men in zicht, houdt AMC maar één kijkcijferkanon over: The Walking Dead.

Er wordt al enige tijd druk gezocht naar een nieuwe kaskraker, maar series als Hell on Wheels, The Killing en Low Winter Sun faalden daarin.

Spin-offs

AMC probeert momenteel hun succes te handhaven door middel van spin-offs. Zo krijgt het Breaking Bad-personage advocaat Saul Goodman zijn eigen serie. Daarnaast is gisteren bekendgemaakt dat de makers van The Walking Dead aan een soortgelijke serie werken.

Mad Men werd de afgelopen jaren door de VARA uitgezonden. Het is nog niet bekend wanneer zij het zesde en zevende seizoen gaan uitzenden.

Meer over