Laatste seizoen Game of Thrones wordt bloederigste ooit

15 maart 2018 14:42 | tv-serie | Door Televizier

© HBO 2016

De opnames van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones zijn in volle gang. Het belooft de bloederigste reeks in de GoT-geschiedenis te worden.

Er zullen namelijk veel doden (ook hoofdpersonages!) gaan vallen - "één voor één", zelfs. Dat verklapt HBO-vicepresident Francesca Orsi tijdens een persconferentie in Israël.

Jij gaat dood, en jij gaat dood, en jij gaat dood

Orsi vertelt dat de emoties hoog opliepen tijdens het doorlezen van de verhaallijn. "Niemand van de castleden had het script eerder ontvangen. Eén voor één stuitten ze op hun eigen dood." Zou dat ook voor 'onze' Carice van Houten en haar rol als Melisandre gelden? Na de tableread stond iedereen op en werd er een kwartier lang geapplaudiseerd. "Iedereen had tranen in de ogen." 

À la Red Wedding

Dat beloven 'Red Wedding'-achtige taferelen te worden, als we het zo lezen. Voor de Game of Thrones-groentjes onder ons: de beruchte aflevering uit seizoen 3, waarin er op gruwelijke wijze een scala aan dode personages vallen. We gaan het meemaken: in 2019 zal het slotseizoen van Game of Thrones worden uitgezonden. Man, wat zullen een hoop illegale downloaders en hackers hun slag proberen te slaan.

Lees ook: Makers Game of Thrones maken meerdere einden.

Meer over