Lars von Trier maakt geheimzinnige televisieserie

2 september 2014 13:32 | tv-serie | Door Televizier

Regisseur Lars von Trier waagt zich voor het eerst sinds eeuwen weer aan een televisieserie. De naam: The House That Jack Built. Waar het over gaat, weet niemand.

Von Triers vaste producer Louise Vesth maakte het nieuws bekend op het filmvestival van Venetië. Von Trier zal de nieuwe Engelstalige serie schrijven en regisseren. De opnames zullen pas in 2016 plaatsvinden, meer wilde Vesth voorlopig niet kwijt. Al belooft ze wel dat The House That Jack Built iets bijzonders gaat worden.

Hij heeft een zeer, zeer goed idee. Ik kan er nu niet meer over vertellen. Hij wil een bekende cast aantrekken en van wat ik erover heb gehoord wordt het iets dat je nog nooit hebt gezien en zeker ook niet meer zult zien.This is the House That Jack Built is een heel oud Engels kinderliedje, maar of de serie daar iets mee te maken heeft... 

The Kingdom

The House That Jack Built wordt zijn eerste televisieserie na The Kingdom uit 1994. Dat was een nogal enge ziekenhuisserie, deels soap, deels horror. De Deense Von Trier is voornamelijk bekend om zijn originele en vaak bizarre films zoals Dancer in the Dark, Melancholia, Breaking the Waves en Dogville (foto met Nicole Kidman) komen uit zijn koker. Zijn laatste werk was het tweedelige erotische Nympomaniac. De Deense publieke omroep ontwikkelt de serie samen met Von Trier.

Ook Netflix werkt aan een veelbelovende nieuwe serie

 

Meer over