Law & Order SVU stelt "Donald Trump aflevering" uit tot na verkiezingen

16 oktober 2016 09:21 | tv-serie | Door Televizier

© 2013 NBCUniversal Media, LLC

De makers van Law & order:SVU lieten zich inspireren door Donald Trump. Zender NBC vreest controverse en stelt de Trump-aflevering getiteld Unstoppable uit tot na de verkiezingen.

Misdaadfranchise Law & order baseert zich al sinds jaar en dag op de actualiteiten, maar in dit geval kwam de fictie wel akelig dicht bij de feiten. 

Verkracht

In de gehekelde aflevering speelt acteur Gary Cole een schatrijke, maar boerse en onbeschofte zakenman die besluit president te willen worden. Gaandeweg zijn succesvolle campagne blijkt hij echter diverse vrouwen verkracht te hebben. Het toeval wil dat afgelopen week de Republikeinse presidentskandidaat van exact hetzelfde werd beschuldigd. 

Uitstel en afstel

Om problemen te voorkomen besloot zender NBC om te schuiven in het uitzendschema van Law & order: SVU. De aflevering zou in eerste instantie al eind september op tv komen, maar NBC verplaatste Unstoppable naar oktober. Na de ophef over Trumps uitspraken over vrouwen is de aflevering zelfs doorgeschoven naar november. Unstoppable staat nu gepland voor woensdag 9 november, één dag na de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Meer over