Lingo maakt comeback bij SBS 6

7 April 2016 10:37 | tv-serie | Door Televizier

© Leendert Jansen - TROS

De groene en rode ballen vliegen ons straks weer om de oren. Na een tijdelijke afwezigheid komt Lingo samen met Lucille waarschijnlijk toch weer terug op televisie.

Het AD meldt donderdag dat het spelprogramma Lingo een comeback maakt. Dit keer wordt het niet bij AVROTROS, maar bij SBS 6 uitgezonden. Wel zal Lucille Werner weer van de partij zijn.

Nog niet bevestigd

Lingo zou op de internationale televisiebeurs in Cannes zijn overgenomen door SBS 6. De zender heeft dit nieuws nog niet bevestigd. Ook Lucille was nog niet bereikbaar voor commentaar. 

Wederopstanding

In 2014 verdween Lingo van de buis nadat het in januari van dat jaar verhuisd was van NPO 1 naar NPO 2. De kijker wist het programma niet goed meer te vinden. Ed Nijpels, de voorzitter van Avrotros, probeerde nog om het programma op de buis te houden, maar dit lukte hem toen niet. Een schrale troost voor de fans was dat het programma dit jaar verderging als app.

25 jaar

Het spelprogramma was 25 jaar te zien op televisie. Vanaf 2005 werd Lingo door Lucille Werner gepresenteerd. Zij stond bijna 2000 keer achter de desk. Lucille nam het stokje over van Nance. Ook François Boulangé en Robert ten Brink presenteerden het programma.

Overstap

Mocht Lucille als presentatrice aan de slag gaan voor SBS 6 dan is ze niet de eerste deze overstap maakt. In dat geval gaat ze onder anderen Jochem van Gelder, Mr. Frank Visser en Irene Moors achterna. 

 

Meer over