Loek Peters en Bianca Krijgsman in EO-serie over nieuwe watersnoodramp

24 november 2015 16:08 | tv-serie | Door Televizier

© EO / Eén

De EO is bezig met een serie over een dijkdoorbraak in de Randstad. De hoofdrollen zijn voor Gijs Scholten van Aschat, Loek Peters en Bianca Krijgsman.

De EO en de Vlaamse zender Eén werken samen aan de epische dramaserie Als de dijken breken, waarin door een hedendaagse watersnoodramp het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen overstromen. Gijs Scholten van Aschat, Loek Peters en Bianca Krijgsman hebben hoofdrollen te pakken in de serie.

Violist

De zesdelige serie vertelt onder meer het verhaal van een violist, een autohandelaar en een kind, die net als miljoenen Nederlanders en Vlamingen vechten voor een veilig heenkomen na de gruwelijke storm. Met een EO-sausje natuurlijk, want het centrale thema is 'de vraag of mensen elkaar in tijden van nood bij zullen staan of alleen oog hebben voor zichzelf'.

Johan Nijenhuis

De producenten van de serie zijn Johan Nijenhuis, Ingmar Menning en Dirk Impens. Zij deden meer dan twee jaar research naar de gevolgen van een nieuwe watersnoodramp. De opnamen vinden plaats tussen december 2015 en april 2016. Wanneer de serie op tv komt, is nog niet bekend.

Lees ook:
Bianca Krijgsman wint International Emmy Award

Meer over