Loek Peters: "Vierde seizoen Penoza is retespannend"

10 augustus 2015 14:06 | tv-serie | Door Televizier

© Pief Weyman - pief.ca

Penoza-acteur Loek Peters is laaiend enthousiast over het nieuwe seizoen van de serie. Ook de toevoeging van Jacob Derwig aan de cast waardeert hij zeer.

Loek Peters, die Berry speelt in de hitserie Penoza, zit zelf ook op het puntje van zijn stoel als hij de misdaadserie kijkt. "Ik heb de eerste drie afleveringen van het komend seizoen al gezien en ik moet bekennen dat ik het zelf retespannend vind," vertelt de acteur in Metro.

Topserie

De verwachtingen voor seizoen 4 van Penoza zijn weer hoog. "Als team werken we hard, knokken we met elkaar om een topserie te maken," vertelt Loek. "Nooit mag iets vanzelfsprekend zijn. Bij elke scene dagen we elkaar uit en vragen we ons af: is dit de best denkbare? En dat ondanks dat we tien afleveringen in zestig draaidagen maken."

Snor

De toevoeging van Jacob Derwig aan de cast heeft in ieder geval goed uitgepakt, aldus Loek. "Derwig vind ik de beste acteur van Nederland. Ik heb nog nooit iets van hem gezien waarvan ik dacht ‘nou nee, dat is het even niet’. Zelfs de snor die hij in Penoza heeft kan hij hebben, haha."

Seizoen 4

Het vierde seizoen van Penoza gaat op zondag 13 september van start. Tot die tijd herhaalt de KRO de eerste drie reeksen op de late avond van NPO 3. Elke werkdag is een dubbele aflevering te zien rond de klok van 22.30 uur.

Lees ook:
Loek Peters vindt dat hij te weinig verdient

Meer over