Lucas op de vlucht voor politie in Nieuwe Tijden

1 juli 2016 13:35 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot Meerdijk app

Ferry Doedens is vanaf maandag weer te zien in soapland als Nieuwe tijden officieel begint. Maar zijn rol is wel iets veranderd. Lucas noemt zich niet langer Sanders van achter maar Rindertsma. En hij is hetero? 

De reden achter de bizarre en spontane "genezing" van zijn homoseksualiteit werd vrijdag onthuld in de speciale Meerdijk app die komende zomer in het teken staat van Nieuwe tijden.

Amy en Lucas

Eerder was al bekend dat Lucas mishandeld werd door zijn grote liefde Pelle tijdens hun liefdesvakantie. Hij keerde onder mysterieuze omstandigheden terug naar Nederland, verdween in Utrecht en kreeg een relatie met barmeisje Tiffy Koster (Cecilia Adorée) die toevalligerwijs in hetzelfde studentenhuis woont als zijn nichtje Amy Kortenaer (Holly Mae Brood).

Pelle

Als ze elkaar treffen in de badkamer, eist Lucas dat ze haar mond houdt en net doet of ze hem niet kent. Amy vindt het idee dat hij ineens hetero is belachelijk en wilt weten wat er gaande is. Wat blijkt: Lucas heeft Pelle tijdens een van hun ruzies zo hard geduwd dat 'ie niet meer opstond. Met mogelijk een moord op z'n geweten, is hij in blinde paniek teruggekomen naar Nederland om een nieuw leven te beginnen als Lucas Rindertsma. 

Amy belooft voorlopig te zwijgen...

Meer over