Maandagavond-series RTL 4 verhuizen naar RTL 5

25 November 2015 16:21 | tv-serie | Door Televizier

© NBC / Universal Media

RTL 4 stopt in 2016 met de vertrouwde serieavond op maandag. De series The Blacklist en Unforgettable zijn vanaf dat moment te zien op RTL 5.

In 2016 is de maandagavond van RTL 4 niet langer gereserveerd voor misdaadseries. Vanaf maandag 4 januari programmeert de familiezender twee uur lang de BN'er-show Zeesterren op primetime. Op diezelfde dag verkassen The Blacklist en Unforgettable naar RTL 5, laat de zender weten in de programma-informatie.

The Blacklist

Misdaadserie The Blacklist gaat over 's werelds meest gezochte crimineel Raymond Reddington, die zichzelf aangeeft en bereid is de FBI te helpen om andere criminelen op te sporen. Sinds oktober is het derde seizoen te zien op de Amerikaanse zender NBC; vanaf 4 januari pakt RTL 5 de draad op. De serie zal op maandagavond te zien zijn om 20.30 uur. 

Unforgettable

Na The Blacklist staat Unforgettable op het programma. Deze serie draait om rechercheur Carrie Wells, die door een zeldzame medische aandoening zich alles herinnert wat ze ooit heeft meegemaakt. De Amerikaanse zender CBS stopte in 2014 na drie seizoenen met Unforgettable en RTL 4 zond toen ook de 'laatste aflevering' uit. Nu blaast netwerk A&E de serie nieuw leven in met een vierde seizoen. RTL 5 programmeert de avonturen van Carrie om 21.30 uur.

CSI

Eind dit jaar zendt RTL 4 de allerlaatste aflevering van CSI uit. Daarmee is de grootste pijler van de maandagavond-misdaadavond verdwenen. Buitenlandse series scoren de laatste jaren steeds lagere kijkcijfers op RTL 4 en dus is het een logische stap om de overgebleven series naar RTL 5 te verhuizen. Na The Blacklist en Unforgettable gaat RTL 5 herhalingen van CSI uitzenden, om 22.30 uur.

Lees ook:
CSI stopt na vijftien jaar

Meer over