Machtsstrijd in tweede seizoen VPRO-serie De Fractie

9 juli 2015 11:31 | tv-serie | Door Televizier

© Victor Arnolds

In de nieuwe reeks van de politieke dramaserie De Fractie willen drie Kamerleden van de VPN na het aftreden van Marise Collee de nieuwe fractievoorzitter worden.

Het tweede seizoen van de VPRO-serie De Fractie, die gaat over het reilen en zeilen van de fictieve politieke partij VPN, begint met een machtsstrijd. Nadat fractievoorzitter Marise Collee (Sandra Mattie) is afgetreden, willen drie VPN'ers haar opvolgen: Tim Snel (Joris Smit), Michaël de Jonge (Mads Wittermans) en Dara Westerhof (Nadia Amin).

Politieke talkshow

In de nieuwe reeks worden de VPN-politici ook op de huid gezeten door een dagelijkse politieke talkshow. Hoofdpersonage Tim Snel heeft een bijzondere band met de presentatrice van dat programma, wat de nodige invloed gaat hebben in De Fractie.

Actualiteit

De Fractie gaat over een fictieve partij, maar die wordt gesitueerd in de politieke werkelijkheid. Zo heeft de partij dus echt te maken met het kabinet-Rutte. Een deel van de scènes wordt pas in de week voor de uitzending opgenomen, waardoor de serie kan verwijzen naar de politieke actualiteit.

Femke Halsema

De hoofdrollen in De Fractie worden gespeeld door Joris Smit, Sandra Mattie, Han Kerckhoffs, Tijn Docter, Marie Louise Stheins, Mads Wittermans en Nadia Amin. De serie is bedacht door oud-GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema en oud-journalist Gijs van de Westelaken.

Het tweede seizoen van De Fractie, dat maar liefst 20 afleveringen telt, is vanaf 31 augustus te zien op NPO 2.

 

Meer over