Maggie Smith stopt met Downton Abbey

3 maart 2015 10:15 | tv-serie | Door Televizier

© Still van Downton Abbey

Publiekslieveling Dame Maggie Smith (80) houdt het na het zesde seizoen voor gezien bij het kostuumdrama Downton Abbey. Lady Violet Crawley, Countess of Grantham, is er klaar mee.

Al sinds de allereerste aflevering van Dowton Abbey is Maggie Smith's vertolking van Violet Crawley het allerleukste aan Dowton Abbey. Crawley heeft een scherpe tong van heb ik jou daar en is altijd hilarisch grappig. Maar dat is bijna voorbij. De 80-jarige Smith vindt het mooi geweest na het volgende seizoen van Downton. „Ze zeggen dat dit seizoen het laatste wordt en ik zie ook niet hoe de serie nog langer mee kan. Ik kan in ieder geval niet door. Ik moet onderhand 110 zijn in Downton.”

Doorgaan

In Downton Abbey groeien de acteurs mee met de leeftijd van hun personages, alleen gaat de tijd in Downton harder dan in het echt zodat de leeftijden niet meer overeenkomen. Het goede nieuws is dat Maggie Smith niet stopt met acteren. Ze wil zo lang mogelijk door blijven werken. „Als ik dat niet zou doen, zouden m'n dagen leeg worden en ik zou de vriendschappen die je op de set sluit, missen. Dat kan ik niet aan.”

Violet Crawley wordt ook wel 'the queen of mean' genoemd en die naam heeft ze verdiend. Hier een paar pareltjes uit haar mond (op drie verschillende momenten):

Violet: “I don’t dislike him, I just don’t like him. Which is quite different.”

Violet: "I'm so looking forward to seeing your mother again. When I'm with her I'm reminded of the virtues of the English."
Matthew: "Isn't she American?"
Violet: "Exactly."

Violet: "I don't even know what that means, but it sounds almost as peculiar as you look."

Isobel: "I take that as a compliment."
Violet: "I must have said it wrong."

Meer over