Makers The Walking Dead werken aan spin-off

17 september 2013 12:50 | tv-serie | Door Televizier

Goed nieuws voor alle The Walking Dead-fans: de makers van de populaire tv-serie werken aan een spin-off, die zich afspeelt in dezelfde wereld als die van The Walking Dead.

De Amerikaanse tv-zender AMC heeft bekendgemaakt dat er momenteel gewerkt wordt aan de nieuwe serie. De spin-off is net als The Walking Dead gebaseerd op de stripverhalen van Robert Kirkman en ook producenten Gale Anne Hurd en Dave Alpert werken mee.

The Talking Dead

De spin-off speelt zich af in dezelfde wereld als die van The Walking Dead, maar vertelt een compleet nieuw verhaal met een totaal nieuwe cast. Aangezien de twee series zich in dezelfde omgeving afspelen, is niet uitgesloten dat sommige The Walking Dead-acteurs eventueel een gastrol gaan spelen.

De nieuwe serie is niet de eerste spin-off van The Walking Dead. Zo lanceerde AMC eerder al de talkshow The Talking Dead, waarin alle afleveringen worden besproken door Chris Hardwick.

No-brainer

AMC is in ieder geval al hartstikke enthousiast over de nog naamloze serie: "Verder bouwen op het succes van de meest populaire tv-serie onder 18 tot 49-jarigen is letterlijk een no-brainer. We kijken er naar uit om weer aan de slag te gaan met Robert, Gale en Dave nu we een compleet nieuw verhaal met nieuwe personages gaan vertellen."

The Walking Dead

The Walking Dead gaat over een groep mensen die trachten te overleven in een post-apocalyptische wereld vol zombies. De serie werd in Nederland in 2011 uitgezonden op FOXLife. Sinds begin augustus zendt het open kanaal van FOX de serie uit, elke maandag om 22:00 uur worden nieuwe afleveringen uitgezonden. Deze worden dinsdag om 23.25 uur herhaald.

De spin-off serie moet in 2015 van start gaan.

Meer over