Making a Murderer seizoen 2 dit jaar nog op Netflix

31 januari 2017 10:30 | tv-serie | Door Televizier

© Netflix

Fans van de populaire serie Making a Murderer kunnen hun hart ophalen: nog in 2017 komt het tweede seizoen van het waargebeurde verhaal op Netflix. 

Netflix-topvrouw Cindy Holland laat aan USA Today weten dat de exacte datum nog niet bekend is, maar wel dat er genoeg materiaal beschikbaar is om in 2017 te starten met de serie. “Het verhaal is nog niet afgerond. In de loop van dit jaar zullen er nieuwe afleveringen komen, waardoor het verhaal zich steeds verder ontvouwt.”

Verkrachting en moord

In december 2015 bracht Netflix Making a Murderer uit, een tiendelige serie over Steven Avery. De Amerikaan zat achttien jaar onterecht vast voor verkrachting, maar na twee jaar buiten de tralies werd hij weer opgepakt. Dit keer voor moord. Avery beweert dat de politie hem erin probeert te luizen.

Waargebeurd verhaal

Wereldwijd spraken fans vol lof over het eerste seizoen, maar veel van hen waren niet tevreden over het einde. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en kon daarom niet meteen verder gaan. Netflix beloofde afgelopen zomer al een tweede seizoen.

Seizoen 2

In de nieuwe reeks komen meer feiten over de moordzaak op tafel en krijgen de kijkers meer te weten over het lot van de zwakbegaafde neef Brendan Dassey, die ook verdachte is in de moordzaak. De nu 54-jarige Avery zit de helft van zijn leven in de bak, waarvan achttien jaar onterecht. Of die andere jaren ook onterecht zijn, zal dit seizoen blijken.

Verloofd

Steven Avery zit dan wel (waarschijnlijk onschuldig) levenslang in de gevangenis, zijn liefdesleven lijdt er in ieder geval niet onder. In september verloofde hij zich met Lynn Hartman. De twee hebben elkaar pas één keer gezien.

Lees verder: Steven Avery geeft interview aan Dr. Phil

Meer over