Marcel Hensema en Hadewych Minis in Netflix-serie

22 december 2016 11:22 | tv-serie | Door Televizier

Hadewych Minis en Porgy Franssen spelen samen met Marcel Hensema rollen in een nieuwe internationale serie van Netflix getiteld Tokyo Trial. De serie staat deze week online.

De serie gaat over 12 rechters uit landen als de Verenigde Staten, Sovjet Unie en Engeland, die zich tussen 1946 en 1948 buigen over de Japanse oorlogsmisdaden in de Tweede Wereldoorlog. Marcel Hensema speelt de Nederlandse rechter Bert Röling (die echt heeft bestaan).

Hadewych

Hadewych Minis speelt de Duitse pianiste Eta Harich-Schneider, met wie Röling in Japan bevriend raakte. Porgy Franssen is een Nederlandse topambtenaar die het proces volgde.

Ter dood veroordeeld

Zeven verdachten werden na het proces ter dood veroordeeld. Maar die uitspraken zijn altijd omstreden gebleven omdat het de geallieerden waren die de leiding hadden. Bert Röling zelf had het jarenlang moeilijk met zijn eigen rol in de processen. 

Pieter Verhoeff

En er is nog meer Nederlands aan Tokyo Trial, de vierdelige serie werd voor een belangrijk deel geregisseerd door 78-jarige Pieter Verhoeff. Het scenario is geschreven door Kees van Beijnum.


Meer over