Martin ‘John Watson’ Freeman wil geen vijfde seizoen Sherlock

19 maart 2018 13:37 | tv-serie | Door Televizier

© BBC

Er komt waarschijnlijk geen vijfde seizoen van de BBC-serie Sherlock. Martin Freeman, die de rol van John Watson vertolkt, zit er niet op te wachten.

Dat heeft alles te maken met de reacties van de fans. In een interview met The Telegraph zegt Martin dat na het vierde seizoen hij er voorlopig klaar mee is. Het vierde seizoen werd niet zo goed ontvangen als de vorige seizoenen.Sherlock was vanaf het begin van opvallend hoge kwaliteit. Als je zo hoog begint, is het lastig om dat in stand te houden.”

Beatles

Het is niet de kritiek, maar vooral de persoonlijke druk door de fans die ervoor zorgt dat Freeman er geen zin meer in heeft. “Deel uitmaken van die show is net een mini-Beatlessituatie. De verwachtingen van mensen zijn gewoon niet leuk meer. Het is niet niet iets om van te genieten, het is meer iets van: ‘Beter doe je dit f*cking ding, anders ben je een klootzak’. Dat is niet leuk meer”.

Geen liefde voor Johnlock

Martin Freeman ergert zich nog het meest aan de hele ‘bromance’ tussen zijn personage John Watson en Sherlock Holmes, gespeeld door Benedict Cumberbatch. Een grote fanbase beweert dat de personages in de serie verliefd zijn. “Er was een massa mensen die zeker wisten dat we aan het eind van Sherlock bij elkaar zouden komen.” Volgens The Telegraph klinkt de acteur 15 maanden na de opnames nog steeds geïrriteerd.

Benedict Cumberbatch

“Ben en ik hebben letterlijk nog nooit gespeeld dat we geliefden zijn,” zegt Martin. In het interview rekent hij voor eens en altijd af met de ‘Johnlock’-shippers. “We zijn geen f*cking geliefden.” Voorlopig hoeven we geen nieuw seizoen Sherlock te verwachten, maar de kans bestaat dat we Benedict Cumberbatch en Martin Freeman wel samen zullen zien acteren. Freeman speelt in de blockbuster Black Panther, terwijl Cumberbatch te zien is in de Doctor Strange-producties. Beide films spelen zich af in het Marvel universum, dus hopen op een cross-over kan altijd.

Lees ook: Benedict Cumberbatch, a.k.a Sherlock, doet een goeie truc.

Meer over