Matthew Perry heeft nachtmerries van Friends

6 juni 2017 10:55 | tv-serie | Door Televizier

© NBC / Comedy Central

Dat een Friends-reünie onwaarschijnlijk was, wisten we al, maar nu lijkt een dergelijk bijeenzijn verder weg dan ooit. Matthew Perry heeft alleen al nachtmerries als hij aan een reünie denkt.

In een interview met Variety vertelt de acteur dat hij regelmatig badend in het zweet wakker wordt bij de gedachte aan Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Ross en zijn eigen personage Chandler. „Ik heb een terugkerende nachtmerrie - en dat is geen grap. Ik droom regelmatig dat we weer Friends doen en dat het niemand iets kan schelen. We maken een hele show, een comeback en niemand kijkt. Dus als ik gevraagd wordt, zeg ik nee. We zijn geëindigd op het hoogtepunt, daar kunnen we nooit meer overheen. Dus waarom zouden we het nog een keer doen?”

Lees ook: Friends krijgt wel een musical

Serieuze rollen

Friends hield in 2004 op met bestaan, maar Matthew Perry heeft nog steeds last van het personage van Chandler Bing. Volgens de acteur krijgt hij nooit serieuze rollen aangeboden. „Mensen zien me nog steeds als Chandler, de malle, sarcastische jongen.” Daarom schreef de acteur maar een zwaar dramatische rol voor zichzelf in het toneelstuk The end of longing, over een man met een alcoholprobleem.

Donkere dingen

En de komende decennia kunnen we meer van hetzelfde verwachten van Perry. „In de tweede helft van mijn leven wil ik niet meer de standaard sitcoms maken op tv. Ik wil gewaagde, donkere, en dramatische dingen doen.”

Meer over