Medisch Centrum West bij ONS

4 april 2017 10:51 | tv-serie | Door Televizier

© TROS

Oh dokter Jan! Knappe, knappe dokter Jan... Zender ONS gooit de ziekenhuisserie Medisch Centrum West vanaf donderdag in de herhaling.

De nostalgische zender start woensdag met het eerste seizoen van de ziekenhuisserie. Medisch Centrum West werd tussen 1988 en 1994 uitgezonden door de TROS en was razend populair.

Dokter Eric Koning

Behalve om dokter Jan draaide Medisch Centrum West ook om de door en door slechte dokter Eric Koning (Rob Verhulst), voor wie geen streek te laag was. Gelukkig friemelde dokter Eric altijd aan zijn bril als hij weer een snood plan had bedacht. De kijkers wisten dan meteen waar ze aan toe waren.

Dick en Reini

Als patiƫnt was je slecht af in het Medisch Centrum West. Het personeel was voornamelijk druk met elkaar. Chirurg dr. Simon Neerings (Ad Fernhout) zat vaak aan chirurg Liza Messing (Anja Winter), de operaties deed hij tussendoor. Oncoloog Dick van Lennep (Klaas Hofstra) beleefde seizoenen lang hete momenten met de lieve hoofdverpleegkundige Reini Hermans (Margreet Blanken). Medisch Centrum West won in 1992 de Gouden Televizier-Ring.

ONS

ONS, dat voorheen Nostalgienet heette, is een digitaal televisiekanaal dat te ontvangen is door 5 miljoen huishoudens. Medisch Centrum West wordt elke donderdagavond en vrijdagmiddag uitgezonden.

En ONS heeft meer nostalgische series in petto

Meer over