Meerdijk app onthult schokkend geheim Lucas Sanders

Na weken gissen is duidelijk waarom Lucas Sanders zich zo raar gedraagt sinds hij opdook in Nieuwe tijden. De Meerdijk app liet vrijdag een preview zien waarin Lucas opbiecht wat hem dwars zit.

Sinds zijn introductie in de GTST spinoff vertelde Lucas (Ferry Doedens) de ene leugen na de ander. Hij zou niet Sanders maar Rindertsma heten, "gewoon" hetero zijn en verder geen familie meer hebben. Toen die leugen werd ontrafeld, verzon hij op de vlucht te zijn voor de politie omdat hij zijn vriendje Pelle (Eric Bouwman) per ongeluk had vermoord. Maar dat bleek ook kletskoek, want Pelle dook korte tijd later gezond en wel op

HIV

Een emotionele, in het nauw gedreven biechtte op HIV positief te zijn om daarna in huilen uit te barsten. Zijn bekentenis had een behoorlijke impact op Pelle, die kort daarvoor nog had verkondigd tegen Lucas' vriendinnetje Tiffy (Cecilia Adorée) dat Lucas en hij tot voor kort een fantastisch seksleven hadden. Tiffy en Lucas zijn tot nu toe nooit verder dan zoenen gekomen.

Afbeelding 

Anita Dendermonde

Hoe Lucas de infectie heeft opgelopen en waarom hij op de vlucht sloeg is nog onduidelijk. Het zou zelfs een nieuwe leugen kunnen zijn, al lijkt dat gezien de maatschappelijke gevoeligheid niet direct waarschijnlijk. Overigens is Lucas Sanders niet de eerste Nederlandse soapie met de diagnose HIV. In de jaren 90 bleek GTST-ster Anita Dendermonde (Sabine Koning) na een bloedtransfusie ook besmet te zijn. Uiteindelijk stierf ze in 2009 aan nierfalen. 

Meer over:

Reageren