Met Moordvrouw-app zelf moorden oplossen

5 Januari 2017 16:18 | tv-serie | Door Televizier

© William Rutten

Het zesde seizoen van Moordvrouw is niet alleen spannend, als extraatje kun je met de RTLXL-app zelf misdaden oplossen.

Tijdens de uitzending kun je met de RTL XL app meezoeken naar de slechteriken en krijg je allerlei vragen in de vorm van video, 180-gradenfoto’s van de set en meerkeuzevragen. Wie de vragen goed beantwoordt, stijgt in rang en kan zichzelf opwerken van agent tot Eerste Hoofdcommissaris. Leuk toch?

Langste verhaallijn

De serie Moordvrouw begint zondag met een verhaal dat uit maar liefst drie afleveringen bestaat. Dat is de langste verhaallijn ooit. Het is dan ook een zeer enerverende verhaallijn. Het verhaal draait om het vastgoedbedrijf ‘Kortooms en Co'. Wanneer een dode man uit het kanaal wordt gevist, lijkt hij dronken in het water te zijn gevallen. Toch gelooft Fenna niet in een ongeluk en denkt ze dat er meer aan de hand is.

Ali Ben Horsting

Terwijl ze aan deze zaak werkt, heeft ze niet alleen een aantal nieuwe collega’s om zich heen, maar maakt ze ook kennis met de nieuwe teamchef Dries van Zijverden, gespeeld door Ali Ben Horsting. Al snel worden aanwijzingen gevonden in de richting van het vastgoedbedrijf waar verschillende teamleden onder uiterst gevaarlijke omstandigheden undercover op zoek zijn naar bewijzen.

Thijs Römer

Volgens Thijs Römer hebben lange verhaallijnen veel voordelen: “We zijn daar vorig seizoen mee begonnen. Het zorgt ervoor dat je als acteur je personage meer kunt uitdiepen. Daarnaast is het meer van deze tijd. De kijker reageert hier erg goed op.”

Seizoen 7

Wendy van Dijk had in De Telegraaf vanochtend goed nieuws over een vervolg van Moordvrouw, een 7de seizoen: “Aan het einde van dit seizoen zitten zoveel nieuwe elementen dat er voor ons allemaal nog voldoende mogelijkheden zijn in een potentiële zevende reeks.”

Met Fockeline en Achmed

Als het aan de actrice/presentatrice/bladenmaakster ligt, gebeurt dat met de huidige Moordvrouw-hoofdrolspelers. “In principe kan iedereen eruit, maar Thijs, Fockeline, Achmed en ik vormen zo’n hecht team dat ik het me nauwelijks voor kan stellen.

Moordvrouw, vanaf zondag 8 januari 2017 om 20.00 uur

Meer over