Miley Cyrus speelt hoofdrol in Amazon tv-serie van Woody Allen

Woody Allen heeft geen computer en keek nooit online tv. Toch gaat de filmmaker een 6-delige serie maken voor de streamingdienst van de online winkel Amazon. Miley Cyrus speelt de hoofdrol.

Zelf speelt Woody Allen ook een grote rol in de serie, net als de 83-jarige Elaine May. De serie speelt zich af in de jaren zestig, verder is er nog niets bekend. Woody Ellen vond de serie nogal een bevalling, zo vertelde hij eerder aan het blad Variety. „Ik heb geen rustig moment meer gekend sinds ik de opdracht aannam. Ik heb er enorme spijt van.”

Carte Blanche

Allen accepteerde de opdracht denkende dat een 6-delige serie gewoon een film in 6 delen is, maar in de praktijk werkte het toch anders. „Ik ben minder goed dan ik van tevoren dacht.” De gevierde regisseur nam de opdracht aan omdat hij er veel geld voor krijgt en omdat hij carte blanche kreeg van Amazon. „Ze wilden 6 halve uren van me. In zwart-wit, in Parijs, of in New York, het mocht over familie gaan, het mocht dramatisch zijn, een comedy, als ik maar met iets kwam.”

Miley Cyrus

Inmiddels is het script af en zijn de hoofdrolspelers geboekt. En Miley Cyrus is een verrassende keuze. De zangeres is vooral bekend vanwege haar schaars geklede verschijning en lange tong, veel meer acteerervaring dan de kinderserie Hannah Montana heeft ze niet. En Woody Allen heeft weinig ervaring met series: „Ik kijk zelfs geen kabel-tv. Ik heb nooit The Sopranos gezien, of Mad Men. Ik ben elke avond weg en als ik thuis kom, kijk ik het einde van een sportwedstrijd en dan ga ik naar bed.”

Meer over:

Reageren