Missie Aarde krijgt een tweede seizoen

11 februari 2015 14:43 | tv-serie | Door Televizier

© Jan Moeskops - VPRO

De VPRO-serie Missie Aarde blijft niet bij één seizoen. Alex Klaasen en Kim van Kooten kunnen zich opmaken voor een nieuwe serie afleveringen.

De directeur van de VPRO, Lennart van der Meulen, maakte het nieuws zelf bekend op Twitter:

Het snelle besluit over een vervolg is opvallend, omdat Missie Aarde geen kijkcijferknaller is: de eerste aflevering scoorde 482.000 kijkers, maar daarna liep dit aantal terug. Het lijkt erop dat de NPO zich dus niet meer zo laat leiden door de kijkcijfers en wat meer vaart achter de eigen dramaseries zet. Eerder duurde de aankondiging van een nieuw seizoen Penoza bijvoorbeeld erg lang, maar de laatste tijd is er sneller duidelijkheid. Zo werd vorige week ook al na drie afleveringen aangekondigd dat de VPRO-serie De Fractie een tweede seizoen krijgt.

Missie Aarde

Missie Aarde is een science fiction-comedy over zeven Nederlandse astronauten die zoeken naar een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid. Onderweg heeft de bemanning van ruimteschip de Tasman erg weinig te doen en daarom zijn de astronauten vooral bezig met elkaar. Zo houden ze verkiezingen voor een nieuwe kapitein een organiseren ze een bonte avond. Missie Aarde wordt wel omschreven als een kruising tussen The Office en Star Trek.

Sterrencast

De comedy werd bedacht en geregisseerd door cabaretier Tim Kamps. Zijn broer Wart is een van de hoofdrolspelers. Andere ruimtevaarders in de sterrencast zijn Alex Klaasen, Kim van Kooten en Leo Alkemade. Zij zaten bij de lancering van de serie in De Wereld Draait Door en gaven toen al aan te hopen op een tweede seizoen. “Het is voor ons allemaal het leukste wat we ooit hebben gedaan, dus we willen heel graag door,” zei Alex Klaasen. Kim van Kooten onthulde dat de makers zulke goede vrienden zijn geworden dat ze ook met elkaar op vakantie gaan.

Lees ook: Kim van Kooten mag ook verder met de serie Hollands Hoop.

Meer over