Monic Hendrickx en Eric Corton zijn trots op Penoza 3

3 september 2013 14:31 | tv-serie | Door Televizier

Het kan ook bijna niet anders, maar Penoza 3 belooft volgens Monic Hendrickx en Eric Corton weer een spannend seizoen te worden.

Eric Corton is helemaal enthousiast over Penoza 3. Aan BuzzE laat hij weten: “Het is te gek. Je zit er gelijk weer middenin.” Corton deed vorig seizoen pas zijn intrede in de serie, hij heeft het gevoel dat hij nu veel dieper kan gaan: "Ik ben nu namelijk onderdeel van de familie.”

Carmen

Eric Corton speelt in de misdaadserie de rol van John, de man van hoofdpersonage Carmen. Zij wordt gespeeld door Monic Hendrickx. Eric onthult dat de twee ook dit seizoen weer veel mooie scènes samen spelen en daar is hij erg blij mee: “Zij is zo goed en ze kan zo mooi spelen. Door haar haal ik het beste uit mezelf, want je mag niet verzaken bij haar.”

Monic Hendrickx

Dat Monic Hendrickx een perfectioniste is, blijkt maar weer. Zo vertelt ze: "Ik ben heel trots op Penoza 3, maar ik zie ook altijd dingen die beter kunnen."

Over het derde seizoen van Penoza onthult Monic: Carmen probeert een easy way-out. Maar daar worden stokjes voor gestoken. Er liggen aardig wat beren op de weg." Dat belooft dus weer een spannend seizoen te worden.

Penoza in het buitenland

Het succes van Penoza is ook het buitenland niet ontgaan. Landen als Polen, Rusland en Amerika zijn momenteel bezig met een remake van de serie. Hier heeft Hendrickx al de eerste trailers van gezien. Dat vond ze soms best lastig "want ze pakken wel mijn rol af", vertelt ze lachend.

Normale-mensenserie

Eric Corton ziet al duidelijke verschillen tussen de Nederlandse en Amerikaanse versie: “De Amerikanen maken hier een soort glamourprogramma van, maar in Nederland blijft het een normale-mensenserie. Over een moeder die kinderen heeft, maar ook in de onderwereld zit. Dat is een uniek format”

Penoza 3 is vanaf 29 september te zien bij de KRO. Bekijk hier alvast de eerste foto's uit het nieuwe seizoen.

Meer over