Monic Hendrickx krijgt Televizier-prijs uitgereikt voor Penoza

12 december 2013 10:50 | tv-serie | Door Televizier

Penoza is in de eerste Televizier-Verkiezing uitgeroepen tot beste dramaserie. Hoofdrolspeelster Monic Hendrickx kreeg in Show Vandaag de prijs uitgereikt door Beau van Erven Dorens.

Penoza versloeg in de voorverkiezing van de Gouden Televizier-Ring onder andere de series Overspel en Dokter Tinus met 28% van de stemmen. Monic was dan ook zeer verguld met de prijs. Het betekent dat Penoza nu al zeker is van een plekje op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2014. Datzelfde geldt trouwens ook voor Overspel (19%) en Dokter Tinus (14%). Deze eerste voorronde ging over de periode augustus - december.

In januari staat de volgende Televizier tussenverkiezing op het programma en kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete hulpprogramma.

Dat einde

De winst van Penoza is te danken aan het enorm spannende derde seizoen van de misdaadserie over maffiamoeder Carmen van Walraven. Vooral het einde, waarin Carmen werd neergeschoten door Berry, haar rechterhand in de serie, was spectaculair. Dat schreeuwt natuurlijk om een vierde seizoen en de makers kondigden aan dat ze hard nadenken over een vierde seizoen. Monic Hendrickx is daar vast voor in, ze is trots op seizoen 3.

Meer over