Naakt lijk in misdaadserie Dicte

6 juli 2014 13:15 | tv-serie | Door Televizier

Vanavond komt journaliste Dicte Svendsen in een duister wereldje terecht. Het begint allemaal wanneer ze een dode, naakte man met een zak over zijn hoofd vindt.

Er wordt in Dicte een dode man gevonden in de haven van Aarhus. Hij is naakt en heeft een zak over zijn hoofd. Het gebied is een homo-ontmoetingsplaats en dus vermoedt rechercheur Wagner (Lars Brygmann) dat er seksuele motieven zijn voor de moord. Misdaad­journaliste Dicte Svendsen heeft een andere theorie, aangezien de ogen van de man zijn uitgestoken.

Dicte

De zaak riekt volgens haar naar illegale orgaanhandel. Als de journaliste een tip uit de gevangenis krijgt, gaat ze langs bij een handelaar in organen. Die zou hoornvliezen regelen voor de dochter van een rijke man. Kort na haar bezoek klopt ook Wagner bij hem aan, maar hij treft de man dood aan. Dicte besluit dat het tijd is om haar criminele tipgever eens stevig aan de tand te voelen. Vooral omdat ze vermoedt dat hij een dubbele agenda heeft. 

Privéleven

Naast de moordzaken speelt ook het privéleven van journaliste Dicte een belangrijke rol in de serie. Zo komen haar scheiding en de band met haar tienerdochter Rose uitgebreid aan bod, net als Dictes moeilijke jeugd. Ze groeide op als kind van Jehova’s getuigen en stond op jonge leeftijd een kind af ter adoptie. Veel van de zaken waar ze haar speurneus in steekt, rijten bij haar oude wonden open. Deze extra laag maakt de spannende serie nog realistischer. 

Het is niet de eerste zaak die Dicte op weet te lossen.

Meer over