Interview

Nasrdin Dchar en Cas Jansen over De 12 van Oldenheim

30 maart 2018 11:34 | tv-serie | Door Televizier

© William Rutten /RTL
Nasrdin Dchar en Cas Jansen spelen in de spannende serie De 12 van Oldenheim. In het oer-Hollandse dorp is de schrik groot als er een reeks mysterieuze verdwijningen plaatsvindt. Televizier sprak Nasrdin en Cas over hun rol in de serie.

Jullie spelen Sharif en Thomas, kunnen jullie wat meer over de personages vertellen?

Cas: “Ik speel Thomas Wisse, de dorpsapotheker. Hij heeft een geheim: Thomas wil heel graag naar het buitenland en daar heeft hij een trucje voor verzonnen: hij verkoopt niet alleen medicijnen, maar ook XTC-pilletjes.”

Nasrdin: “Mijn personage Sharif wordt bij de eerste verdwijning als rechercheur opgeroepen. Dat gaat helaas niet zoals het zou moeten gaan, want er verdwijnen steeds meer mensen. Het wordt een soort psychologisch ding bij hem. Hij komt uit de stad, dus dat dorpse gevoel werkt tegen hem. Mensen gaan zich ineens met hem bemoeien.”

Over bemoeien gesproken, jouw personage werkt samen met Peggy (Noortje Herlaar).

Nasrdin: “Dat is het eerste probleem voor Sharif, ze gaat zich opdringen, irritant is ze. Maar naarmate de serie vordert, merkt hij dat hij misschien toch wel wat aan haar heeft en worden ze een soort gek team.”

Wat is er zo goed aan De 12 van Oldenheim?

Cas: “De whodunnit, dat heeft mij als een soort pageturner door de scripts heen getrokken. Ik ging meteen mensen verdacht maken. En in één keer na het vierde script verdween mijn verdachtmaking. Toen dacht ik: o, kak. Maar meteen direct heb je weer een nieuwe verdachte, dat maakt het superspannend.”

Wat was de leukste scène om te spelen?

Cas: “Ik heb een verhoorscene met Nasrdin, omdat ook ik word gehoord; dat vond ik een hele gave scene. Er zit iets in mijn karakter wat ik hoopte dat ik mocht spelen, dat kwam er daar goed uit. Samen met Nas heb ik daar hele fijne herinneringen aan, dat ik denk: dat is goed gelukt!”

Nasrdin: “We hebben ook een keer een moment gehad in het bos waarbij we naar een plaats delict gingen. Daarbij waren er figuranten in witte pakken. Eén man was nogal groot en die moest iets uit de grond trekken. Hij staat met zijn rug naar ons toe en op het moment dat hij bukt, scheurt hij uit de broek van dat witte pak. Best op een heel heftig punt in onze scene.”

Cas: “Het was een fucking serieuze scene om te spelen. Wij hebben daarna opnieuw die scène moeten spelen, met voor ons een man die inmiddels was verlost van die scheur, maar met een broek liep die met tape bij elkaar was geplakt.”

En wat was een lastige scene om te spelen?

Cas: “Dat was een vrij lastige scene om te spelen omdat we steeds zo hard moesten lachen!”

Nasrdin: “Wat ik lastig vond, was het steeds weer anders spelen van de reactie op een verdwijning. Steeds weer: o jee! Hoe zorg ik ervoor dat die reactie steeds weer anders is dan de vorige keren? Daar zat wel een uitdaging voor mij.”

De 12 van Oldenheim is vanaf zondag 1 april 2018 om 21.30 uur, te beginnen met een dubbele aflevering, te zien bij RTL 4 en al volledig te bekijken via Videoland.

Lees ook: Uitzenddatum van De 12 van Oldenheim werd vervroegd.

Meer over