Net 5 brengt Dr. Bull op de buis

13 Januari 2017 13:44 | tv-serie | Door Televizier

© Net5

Net 5 start zaterdag 11 februari met de nieuwe Amerikaanse dramaserie Dr. Bull, gebaseerd op het leven van niemand minder dan Dr. Phil McGraw.

Voordat Phil een tv-ster werd, verdiende hij de kost als rechtbankpsycholoog in Texas. Daar onderzocht hij de verklaringen van verdachten, getuigen en juryleden in diverse strafzaken. Aan de hand van zijn ervaringen ontwikkelde McGraw samen met Stephen Spielberg de dramaserie Dr. Bull.

Michael Weatherly

De hoofdrol is voor Michael Weatherly, bekend als DiNozzo uit NCIS. Qua uiterlijk hebben McGraw en Weatherly weinig gemeen, maar de serie heeft het leven van Phil ook als vertrekpunt genomen. De kans is dan ook klein dat Dr. Bull ooit eindigt met Bull die de overstap naar televisie maakt om uit te groeien tot de bestbetaalde daytime talkshow host. 

Oprah

Dat is namelijk precies wat er meer dan twintig jaar geleden gebeurde met de echte Dr. Phil. In 1996 stond Oprah Winfrey voor de rechter in Texas. Nadat ze een jaar eerder in haar talkshow zich negatief had uitgelaten over de kwaliteit van rundvlees, werd ze door een groep veefokkers aangeklaagd. McGraw stond Oprah bij tijdens de zaak die ze uiteindelijk won. Al snel kreeg Dr. Phil een adviesrubriekje in haar talkshow die uitgroeide tot het imperium dat McGraw vandaag de dag bestierd.

Meer over