NET 5 lanceert drie nieuwe Nederlandse series

23 augustus 2016 16:02 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

NET 5 investeert komend seizoen in drama van eigen bodem. De zender lanceert maar liefst drie gloednieuwe Nederlandse series, waaronder een late night soap.

De series werden officieel voorgesteld tijdens de jaarlijkse seizoenspresentatie van de SBS-groep. 

De Spa

De meest opvallende nieuwe serie wordt De Spa, een dagelijkse soap op de late avond over het wel en wee in een wellnesscentrum. Annette Barlo (41) speelt de eigenaar van een modern kuuroord waar volgens het persbericht "familievetes, liefdesperikelen, ontvlambare machtsstrijden en onhoudbare lust aan de orde van de dag zijn". De Spa is vanaf 2017 te zien en belooft complexer en pikanter te worden dan soaps die vroeger op de avond worden uitgezonden. 

De mannen van dokter Anne

Noortje Herlaar speelt de hoofdrol in deze romantische en komische doktersserie. De jonge arts Anne ontdekt een week voor haar bruiloft dat haar aanstaande ontrouw is en trekt ontroostbaar bij haar ouders in. Via haar vader krijgt ze een baan in het plaatselijke ziekenhuis waar ze een oude vlam tegen het lijf loopt. Er springen vonkjes over, maar de single arts heeft ook oog voor andere mannen.

Bitterzoet

Jennifer Hoffman, Anniek Pheifer en Tina de Bruin spelen beste vriendinne Anna, Caro en Esmée. Ze leerden elkaar als studenten kennen, maar inmidels zijn ze dertigers met hele verschillende levens. Wat hen bindt is de vriendschap en hun vermogen alle ins en outs van het leven met elkaar te bespreken. Bitterzoet was eerder te zien bij LindaTV.

Meer over