Vervangen door Masterchef

Net5 schrapt halsoverkop Grey’s Anatomy en kijkers zijn woedend

18 april 2018 12:12 | tv-serie | Door Televizier

© ABC, Richard Cartwright
Net5 heeft onaangekondigd Grey’s anatomy van de buis gehaald. Kijkers zijn woedend dat ze nu ineens naar klus- en kookprogramma’s moeten kijken in plaats van de populaire ziekenhuisserie.

Zit je net klaar voor een nieuwe aflevering met Meredith Grey en haar collega’s, komt ineens Masterchef Nederland op de buis. Dat overkwam veel kijkers toen Net5 zonder waarschuwing twee nieuwe programma’s lanceerde. De zender vergat te melden dat naast Masterchef en het nieuwe klusprogramma Je droom achterna - een Frans kasteel er geen plek meer over was voor de ziekenhuisserie.

Grey’s Anatomy

Kijkers zijn boos, en terecht, want Grey’s anatomy zat midden in het 14e seizoen. De serie loopt bijna gelijk met de afleveringen in de Verenigde Staten, maar vijf afleveringen wachten tot de mid-season break kon de zender niet. De gemiddeld 400.000 kijkers lieten aardig wat reacties achter op de Facebookpagina van Net5 en die waren niet mals.

Mannen in schorten

Net5 zelf reageerde vrij ongemakkelijk dat mensen nu naar knappe mannen in schorten konden kijken, in plaats van knappe mannen in doktersjassen. “Ook leuk!” vond Net5, maar de fans waren het er niet mee eens. “Net 5 kijken we hier dus helemaal niet meer! Wat een slechte zender zijn jullie en wat respectloos naar je kijkers toe!” schrijft een fan die zelf een kleine boycot begint.

NCIS

Uit de reacties blijkt dat ook NCIS moet schuiven voor het kookprogramma. “We gaan er ook even tussenuit met NCIS, omdat we plaats maken voor de twee nieuwe Nederlandse programma’s MasterChef en Samenwonen: de battle,” schrijft Net 5 ditmaal gelukkig op tijd. Zodra de geliefde series terugkomen, laat de zender dit weten.

Lees ook: Twee hoofdrolspelers weg uit Grey’s anatomy.

Meer over